Recepten enzo

Home » Recepten » Spicey garnaal met kaas en spek

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spicey garnaal met kaas en spek


Een lekkere (wel een beetje machtige) manier om in je gourmet pannetje een garnaal te bereiden.
Door de spek blijft je garnaal heerlijk sappig.
Recepten en zo: Spicey garnaal met kaas en spek

Algemeen


Ingredienten

  •   12 stuks reuze garnalen , uit de diepvries 
  •   12 plakjes ontbijtspek ,  
  •   2 plakken jong belegen kaas ,  
  •   1 theelepel chilipoeder ,  

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

    1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Doe de garnalen in een kom en schep om met de chilipoeder. Laat 10 min. afgedekt staan.
    2. Snijd de plakken kaas elk in 6 repen. Leg op elke plak spek 1 reepje kaas en omwikkel de garnaal ermee. Zet vast met een cocktailprikker. Maak zo nog 11 porties
    3. Verhit een gourmetpannetje en bak in 3 min. rondom goudbruin en gaar.