Recepten enzo

Home » Recepten » Spinazie driehoekjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spinazie driehoekjes


Lekkere hapjes voor op een buffet of bij een brunch, driehoekjes van bladerdeeg, spinazie en feta. Recepten en zo: Spinazie driehoekjes

Algemeen


Ingredienten

  •   18 velletjes bladerdeeg ,  
  •   1 scharrelei(eren) , losgeklopt, voor het smeren van de bovenkant 
  •   1 losgeklopt scharrelei(eren) ,  
  •   2 theelepels olie ,  
  •   1 gesnipperde ui(en) ,  
  •   halve kop geraspte kaas ,  
  •   140 gram verkruimelde feta ,  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 6-7) en vet 2 bakplaten in. Verhit de olie, fruit de ui 3 min. en schep hem in een grote kom. Was de spinazie en scheur de blaadjes in stukjes. Stoom ze in 2 porties in een afgedekte pan in circa 30 sec. zacht. Schud de pan zo nu en dan en haal de spinazie eventueel met een pollepel los van de bodem. Laat de spinazie afkoelen.
  2. Knijp zo veel mogelijk water uit de spinazie, snijd hem fijn en meng hem met ui, geraspte kaas en feta. Voeg het ei toe en meng alles goed.
  3. Snijd elke vel deeg diagonaal in tweeën. Verdeel het mengsel over de 36 driehoekjes en bestrijk de randen met ei. Vouw de punten naar elkaar toe, zodat kleinere driehoeken ontstaan. Bestrijk de bovenkant met ei, leg ze op de bakplaten en bak ze in 15-20 min. goudbruin.



Tips

  • maak de driehoekjes hoogstens 3 uur van tevoren. Leg ze in een enkele laag in een schaal en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Bak ze vlak voor het serveren.