Recepten enzo

Home » Recepten » Thaise mosselen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Thaise mosselen


Pittige variant met lekkere hollandse mosselen. Recepten en zo: Thaise mosselen

Algemeen


Ingredienten

  •   1 rode spaanse peper ,  
  •   3 cm verse gember , in plakken 
  •   2 eetlepels verse koriander , fijngesneden 
  •   1 limoen , schoongemaakt 
  •   2 kg mosselen ,  
  •   400 gram thaise roerbakgroente ,  
  •   200 ml kokosmelk ,  
  •   3 eetlepels rode currypasta , pas op! kijk bij de tips 
  •   300 gram pandanrijst ,  

Bereiding

  1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
  2. Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met de zaden.
  3. Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, bestrooi met peper naar smaak.
  4. Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om.
  5. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan.
  6. Garneer de mosselen met de koriander.
  7. Serveer met rijst, bijvoorbeeld pandanrijst



Tips

  • Pas op met de rode curry. Supermarktcurry is veel minder heet dan toko curry!