Recepten enzo

Home » Recepten » Venkelsoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Venkelsoep


Venkel lijkt weer helemaal terug te zijn. Dit is een heerlijke maaltijdsoep met venkel, wortel en kipgehaktballetjes.
Serveer met brood, liefst versgebakken uit de oven.
Recepten en zo: Venkelsoep

Algemeen


Ingredienten

  •   2 knollen venkel , gehalveerd 
  •   1 bospeentjes , schoon 
  •   50 gram boter ,  
  •   3 tabletten kippen bouillon ,  
  •   125 ml slagroom ,  
  •   25 gram bieslook , fijngesneden 
  •   300 gram kip chorizo ,  

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  • Snijd de venkel en wortel in dunne plakjes.
  •  Verhit 25 g boter in een ruime pan, bak de wortelplakjes 10 min. en roer regelmatig. 
  • Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan, bak de venkel 15 min. en roer regelmatig. 
  • Duw het saucijzenvlees uit de velletjes en draai er balletjes van 1 cm van. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 5 min. bruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 
  • Voeg ondertussen 1.5 liter kokend water en de bouillontabletten toe aan de peen en laat 8 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg al roerend de slagroom toe. 
  • Schep de balletjes en venkel erbij en verwarm nog 3 min. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe. 
  • Serveer met warme broodjes uit de oven.



Tips

  • Serveer met warme broodjes uit de oven

Kijk ook eens bij: