Recepten enzo

Home » Recepten » Aspergecremesoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Aspergecremesoep


Zelf maken blijft het lekkerst en dat geldt zeker voor asperge soep. Eenvoudig snel te maken en echt heerlijk. Recepten en zo: Aspergecremesoep

Algemeen


Ingredienten

  •   1 theelepel suiker ,  
  •   1 eetlepel boter ,  
  •   1 eetlepel bloem ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   1 eetlepel groene pesto ,  
  •   125 ml creme fraiche ,  
  •   4 bosui , in ringetjes 
  •   500 gram witte asperges , geschild en in stukjes van 3 cm 
  •   1 citroen ,  
  •   1 liter groentebouillon , van tablet 

Bereiding

  1. Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.
  2. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe.
  3. Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten.
  4. Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken.
  5. Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjes­loof en partjes citroen er apart bij.



Tips

  • Voeg eens een scheutje sherry of witte wijn bij de soep
  • Vervang de bosui door een dun preitje

Kijk ook eens bij: