Recepten enzo

Home » Recepten » Gegratineerde aubergine (gourmet)

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gegratineerde aubergine (gourmet)


Vegetarisch gourmet recept. Recepten en zo: Gegratineerde aubergine (gourmet)

Algemeen


Ingredienten

  •   milde olijfolie ,  
  •   2 bollen mozzerella , in plakjes 
  •   3 eetlepels pijnboompitten ,  
  •   1 aubergine , in plakken van 1 cm dik 
  •   200 ml tomaten pastasaus , uit pot of pakje naar keuze 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een schaaltje.
  2. Leg de plakken aubergine en mozzarella op een platte schaal. Schep de pastasaus in een schaaltje en zet het schaaltje pijnboompitjes bij de aubergine en mozzarella.
  3. Verhit in een pannetje een beetje olijfolie en bak de aubergineplakken 2 minuten per kant gaar. Of gril de plakken op de grillplaat bruin en gaar. Betsrijk de bovenkant met wat pastasaus en leg er een plakje mozzarella op. Laat de kaas onder de gourmetgrill smaelten. Bestrooi met peper en pijnboompitten.