Recepten enzo

Home » Recepten » Geroosterde maïskolven

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Geroosterde maïskolven


Een typisch amerikaans barbecue gerecht, gegrilde maïskolven van de barbecue.    Recepten en zo: Geroosterde maïskolven

Algemeen


Ingredienten

  •   150 gram zachte boter ,  
  •   6 jonge maïskolven , schutbladeren en draden verwijderd 
  •   75 gram geraspte cheddar ,  

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie


Bereiding

  1. Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en en kaas.
  2. Verpak elke kolf in een dubbele laag aluminiumfolie.
  3. Leg de pakketjes zo'n 20 cm boven de houtskool en rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Keer ze elke 3 tot 4 minuten.



Tips

  • Snijd de kolven in plakken van 3 cm dik, rooster ze in 15 minuten gaar. Bestrijk na het roosteren met kruidenboter, serveer met de rest van de kruidenboter