Recepten enzo

Home » Recepten » Hutspot met rucola

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hutspot met rucola


Weer eens wat anders, een lekkere stamppot met minder voor de hand liggende ingredienten, rucola en mosterd. Een keer het proberen waard,   

Recepten en zo: Hutspot met rucola

Algemeen


Ingredienten

  •   50 gram boter ,  
  •   1,2 kilo aardappelen ,  
  •   2 ui(en) , in ringen 
  •   400 gram winterwortel , in dunne plakjes 
  •   1 a 2 eetlepels grove mosterd , naar smaak 
  •   75 gram rucola ,  

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Verhit 25 g boter in een grote pan en fruit de ui 2 min. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voeg de aardappelen en zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar. 
  2. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg 75 ml water toe en braad 12 min. met de deksel schuin op de pan.
  3. Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en winterpeen met de mosterd en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep de rucola en peper en zout naar smaak erdoor. Serveer met de gehaktballetjes.




Kijk ook eens bij: