Indische kinderrijsttafel
Dit is een heerlijke manier om kinderen nieuwe smaken te leren kennen.
Je kan alles op een bord scheppen, maar ook in schaaltjes aanbieden en de kinderen zelf alles bij elkaar laten zoeken.
Natuurlijk is dit ook voor volwassenen een heerlijk gerecht.
|
|
|
|
Ingredienten
-
4
scharrelei(eren)
,
|
-
125 gram
taugé
,
|
-
3-4 eetlepels
ketjap manis
,
|
-
klontje
boter
,
|
-
7 eetlepels
water
,
|
-
100 ml
melk
,
|
-
300 gram
rijst
, meergranen rijst, wilde rijst of zilvervliesrijst
|
-
2
bosui
,
|
-
zonnebloemolie
,
|
-
600 gram
sperciebonen
,
|
-
5-6 eetlepels
pindakaas
,
|
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook de sperziebonen ongeveer 6 minuten.
- Voeg op het laatst de taugé toe en kook heel even mee. Giet de groente af en roer er een klontje boter door.
- Voor de pindasaus verhit een scheutje olie in een steelpan. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roer tot een gladde massa. Voeg het water toe, roer goed door en laat het geheel circa 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voor de ouders kan je sambal op tafel zetten om de pindasaus wat pittiger te maken.
- Voor de omelet breek de eieren in een kom, roer de melk erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en schenk de helft van het eimengsel erbij. Bak de omelet in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd de omelet warm op een bord met aluminiumfolie. Herhaal dit met de andere helft van het eimengsel. Rol de omeletten op en snijdt in rolletjes, of snijd de omelet in figuurtjes.
Besprenkel alles met de bosuitjes.
Tips
- Serveer met kroepoek
- Je kan ook atjar tjampoer op tafel zetten