Recepten enzo

Home » Recepten » Jamie's Aziatische kippensoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Jamie's Aziatische kippensoep


Een verassende Aziatische kippensoep met noedels, van Jamie Oliver, het lijkt net op zo’n soep die je in een hippe noedelbar kunt krijgen. Recepten en zo: Jamie's Aziatische kippensoep

Algemeen


Ingredienten

  •   1 eetlepel gemengde zaden , pompoen, maanzaad, zonnebloem 
  •   hand cashewnoten ,  
  •   2 kipfilet ,  
  •   2 theelepels vijfkruidenpoeder ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   olijfolie ,  
  •   verse gember , ongeveer ter grootte van een duim 
  •   0,5 - 1 spaanse peper , naar smaak 
  •   1 blokje kippen bouillon ,  
  •   100 gram rijstnoedels ,  
  •   handvol peultjes ,  
  •   6 dunne asperges , of groene 
  •   6 baby maiskolfjes ,  
  •   sojasaus ,  
  •   1 sap van limoen ,  
  •   handvol spinazie , kleine blaadjes 

Bereiding

  1. Zet een ketel water op.
  2. Zet een middelgrote koekenpan of wok op hoog vuur en doe de cashewnoten en zaden er meteen in.
  3. Zet een grote pan op hoog vuur. Vul de pan met een liter kokend water uit de ketel en leg er een deksel op.
  4. Hussel de noten en zaden om tot ze goed warm zijn – dat duurt een paar minuten.
  5. Snijd intussen de kipfilets in de lengte in 3 stukken en doe ze in een kom. Bestrooi de stukjes kip met vijfkruidenpoeder en een flinke snuf peper en zout en roer ze om.
  6. Schep de noten en zaden als ze klaar zijn op een bordje.
  7. Zet de lege pan terug op hoog vuur. Giet een scheut olijfolie in de hete pan, doe de stukjes kip erbij en bak ze in 5 minuten goudbruin terwijl je ze nu en dan omschept.
  8. Schil, terwijl de kip staat te bakken, de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
  9. Verkruimel het bouillonblokje in de pan kokend water. Doe de helft van de pepertjes, alle gember, je noedels, peultjes, asperges en maïskolfjes en 2 eetlepels sojasaus bij de bouillon. Breng het aan de kook en laat het al roerend, 2 tot 3 minuten koken.
  10. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap erbij. Tegen de tijd dat de noedels en groenten gaar zijn, is ook de kip klaar.
  11. Haal een stukje kip uit de pan en snijd het in de lengte doormidden om te controleren of het echt door en door gaar is – haal dat het geval is alle stukjes uit de pan halen en snijd ze allemaal doormidden, zodat de sappige binnenkant zichtbaar is (bak de kip alsjeblieft niet té gaar).
  12. Verdeel de voor het serveren de spinazieblaadjes in twee kommen en schep er de bouillon, noedels en groenten op. Verdeel de stukjes kip in de kommen en bestrooi ze met de geroosterde zaadjes, cashewnoten en de rest van de pepertjes.