Recepten enzo

Home » Recepten » Jamie's gegrilde lamskoteletten met salsa

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Jamie's gegrilde lamskoteletten met salsa


Lamsgerecht van Jamie Oliver uit zijn Kookrevolutie boek. Recepten en zo: Jamie's gegrilde lamskoteletten met salsa

Algemeen


Ingredienten

  •   2 grote, rijpe tomaten ,  
  •   zwarte peper , uit de molen 
  •   0,5 - 1 spaanse peper , naar smaak 
  •   extra vierge olijfolie ,  
  •   olijfolie ,  
  •   rode wijn azijn ,  
  •   1 rode paprika ,  
  •   bosje verse basilicum ,  
  •   zeezout , uit de molen 
  •   4-6 lamskoteletten , afhankelijk van de grootte 

Bereiding

  1. Zet een grillpan op hoog vuur en laat hem echt gloeiend heet worden.
  2. Snijd je Spaanse peper doormidden (verwijder de zaadjes als je de salsa niet al te heet wilt). Snijd de tomaten doormidden. Halveer de paprika, haal de zaadjes eruit en snijd elke helft weer in tweeën. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en zet de blaadjes opzij.
  3. Besprenkel beide kanten van de koteletten met een beetje olijfolie en strooi er peper en zout op.
  4. Zet je koteletten ongeveer 1 minuut rechtop in de hete pan tot de vetrandjes even goed bruin en krokant zijn. Leg de koteletten dan plat en druk ze ongeveer een minuut, plat in de pan. Leg de stukken Spaanse peper, paprika en tomaat om het vlees heen – met de snijkant naar onder – in de pan.
  5. Bak de koteletten in totaal 4 tot 5 minuten, keer ze elke minuut om en druk ze tussendoor steeds even plat. Keer de groenten halverwege de baktijd om. Leg de groenten als ze gaar en mooi geschroeid zijn, op een snijplank.
  6. Leg de koteletten wanneer ze goudbruin en krokant zijn op een bord en laat ze een minuut of twee rusten.
  7. Maak de salsa klaar:  Hak de peper, tomaat, paprika en basilicumblaadjes (houd een paar kleintjes apart) door elkaar tot je een lekkere grof mengsel hebt. Doe het in een kom, met een paar flinke scheuten extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout. Doe er een scheut rode-wijnazijn bij en roer alles goed.
  8. Proef en voeg zonodig nog wat extra peper, zout of azijn toe.
  9. Serveer je koteletten op een bedje van heerlijke, pittige, grove salsa. Maak het af door er nog een paar kleine basilicumblaadjes over te strooien.



Tips

  • Je kunt dit ook op de barbecue bereiden