Recepten enzo

Home » Recepten » Kipreepjes met chamignons en banaan

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Kipreepjes met chamignons en banaan


Een verrassend eenpansgerecht, vooral door de combinatie van banaan en de pinda's. Recepten en zo: Kipreepjes met chamignons en banaan

Algemeen


Ingredienten

  •   150 gram snelkookrijst ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   225 gram kipfilet ,  
  •   1 eetlepel paprikapoeder ,  
  •   1 kleine ui(en) ,  
  •   250 gram champignons ,  
  •   2 groene paprika ,  
  •   klontje boter ,  
  •   1 blikje tomatenpuree ,  
  •   2 dl slagroom ,  
  •   2 eetlepels gesnipperde koriander ,  
  •   75 gram ongezouten pinda's ,  

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd intussen de kipfilet in reepjes en bestrooi de reepjes met paprikapoeder.
  3. Maak de groenten schoon, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes (ongeveer net zo groot als de kipreepjes).
  4. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  5. Voeg peper en zout toe (naar smaak) en roer tomatenpuree, de room en de gesnipperde koriander erdoor.
  6. Breng aan de kook en stoof het gerecht ongeveer 10 minuten gaar, op een laag vuur.
  7. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Roer door het mengsel en laat even doorwarmen.
  8. Schep de rijst op een schaal, schep het kipgroentemengsel er op en bestrooi met de pinda's.



Tips

  • Je kan ook peterselie gebruiken in plaats van peterselie
  • gebruik eens pandan rijst.