Recepten enzo

Home » Recepten » Macadamianotenbrood

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Macadamianotenbrood


Een heerlijk broodrecept, geschikt voor een feestelijk ontbijt of brunch. Recepten en zo: Macadamianotenbrood

Algemeen


Ingredienten

  •   10 gram zout ,  
  •   3,5 dl lauw water ,  
  •   150 gram macadamianoten ,  
  •   350 gram volkorenmeel ,  
  •   150 gram tarwemeel ,  
  •   7 gram verse gist , of 15 gram gedroogd 
  •   1 theelepel sinasappelrasp ,  
  •   2 eetlepels zonnebloemolie ,  

Benodigdheden

  • Ingevet bakblik


Bereiding

  • Verhit een koekepan (zonder vet) en rooster de macadamianoten tot ze licht bruin kleuren. Hak ze in grove stukjes.
  • Meng het meel, de gist, het zout en de sinasappelrasp in een kom door elkaar, maak er een kuiltje in en giet het water en de olie erin. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg mag niet klef zijn., maar moet soepel aanvoelen. Voeg als het deeg te droog is nog ongeveer 0,5 dl lauw water toe.
  • Kneed dan de noten erdoor. Leg het deeg in een kom en laat het onder een vochtige theedoek ongeveer 1,5 uur rijzen.
  • Kneed het deeg nogmaals door en leg het in de vorm. Laat het weer afgedekt op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 230 ºC. Schakel de temperatuur terug naar 210 ºC en bak het brood in 45-55 minuten donkerbruin en gaar. Als je op de korst klopt moet een gaar brood hol klinken.
  • Laat het brood afkoelen en snijd het in plakken.



Tips

  • Je kan dit ook maken in de boordbakmachine. Volg de gebruiksaanwijzing.