Recepten enzo

Home » Recepten » Pikante ovenschotel

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Pikante ovenschotel


Lekkere pittige aardappelovenschotel met kerrie. Het vraagt weinig voorbereiding, wel voor verse groente en aardappels. Recepten en zo: Pikante ovenschotel

Algemeen


Ingredienten

  •   700 gram schijfjes aardappelen ,  
  •   45 gram amandelschaafsel ,  
  •   1 pot indiase kerrie , saus, 520 gram 
  •   2 eetlepels zonnebloemolie ,  
  •   450 gram doperwten , uit de diepvries 
  •   400 gram roerbakmix , groente 
  •   400 gram varkensreepjes ,  
  •   100 ml koksroom ,  

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Verhit in wok de olie en roerbak de varkensreepjes ca. 3 minuten.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 minuten.
  • Voeg de doperwten toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Voeg de kerriesaus toe en verwarm ca. 3 minuten onder af en toe roeren.
  • Schep de kerrieschotel in ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop. Bestrooi met amandelen en schenk de rRoom erover.
  • Bak de schotel in midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.



Tips

  • •Lekker met komkommersalade