Recepten enzo

Home » Recepten » Rodekoolstamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Rodekoolstamppot


Lekkere stamppotvariant met rode kool, rookworst en stukjes ananas. Lekker! Recepten en zo: Rodekoolstamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   50 gram boter ,  
  •   1,5 kilo aardappelen ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   1 dl melk ,  
  •   500 gram rode kool ,  
  •   1 theelepel kaneelpoeder ,  
  •   1 blikje stukjes ananas ,  
  •   1 rookworst ,  
  •   sap van 1 citroen ,  

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen. Maak de rodekool schoon, snijd deze in smalle reepjes of schaaf de kool.
  2. Kook de aardappelen samen met de rodekool en het citroensap in 20 minuten gaar.
  3. Leg de rookworst de laatste 5 minuten bij de aardappelen en de kool of wel de worst 10-20 minuten, afhankelijk van de soort worst, in een pannetje.
  4. Giet de aardappelen en de rodekool af en stamp ze met boter en de melk fijn. Roer de ananasstukjes en de kaneelpoeder erdoor.
  5. Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met peper, zout en eventueel ananassap.
  6. Serveer de rookworst bij de stamppot.



Tips

  • Je kunt ook rozijnen gebruiken in plaats van ananas

Kijk ook eens bij: