Recepten enzo

Home » Recepten » Rodekoolstamppot met kalkoen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Rodekoolstamppot met kalkoen


Eens een andere manier om rodekool te bereiden, met een lekker pittig stukje kalkoen met cajunkruiden. Recepten en zo: Rodekoolstamppot met kalkoen

Algemeen


Ingredienten

  •   450 gram geschilde aardappelen ,  
  •   2 potten rode kool , kant-en-klaar, met cranberry, pot a 355 gram 
  •   125 ml zure room ,  
  •   2 bosui ,  
  •   25 gram roomboter ,  
  •   350 gram kalkoenfilet , dunne plakken filet 
  •   1 eetlepel cajunkruiden ,  

Bereiding

  1. Kalkoenfilets bestrooien met cajunkruiden.
  2. Aardappelen in gezouten water gaarkoken, afgieten en met zure room stampen. Kruiden met peper en zout naar smaak.
  3. Bosui fijnsnijden en door stamppot scheppen.
  4. Rodekool intussen in steelpan verwarmen en door stamppot scheppen.
  5. Kalkoenfilets in boter aan beide zijden snel bakken.
  6. Stamppot over 4 borden verdelen en kalkoenfilets erbij geven.




Kijk ook eens bij: