Recepten enzo

Home » Recepten » Smokey bbq saus

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Smokey bbq saus


Deze saus is zo lekker als het gemaakt wordt met verse ingrediënten. Daar kan geen potje of flesje tegenop.Vooral lekker bij een stevig stuk vlees als biefstuk of lamsvlees van de barbecue.

Recepten en zo: Smokey bbq saus

Algemeen

  • Bereidingstijd: 40 minuten oventijd + 30 minuten
  • Van: allerhande
  • kCal: 110
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Amerikaans , Barbecue , Sauzen

Ingredienten

  •   2 theelepels donkerbruine basterdsuiker ,  
  •   1 ui(en) , gesnipperd 
  •   125 gram gerookte ontbijtspek , zeer klein gesneden 
  •   2 schaaltjes tasty tom tomaten ,  
  •   2 tenen knoflook , fijn gesneden 
  •   1 rode paprika ,  
  •   1 eetlepel worcestersaus ,  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika en tomaten in de ovenschaal en zet 40 min. in de oven.
  2. Doe de paprika vervolgens 15 min. in een pan met deksel of in een afgesloten plastic zak.
  3. Duw de tomaten met een lepel door een zeef en vang het vocht en de puree op. De velletjes en achtergebleven pitjes worden niet gebruikt.
  4. Bak het spek in ca. 5 min. uit in een steelpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ca. 5 min. op middelhoog vuur. Doe de tomaat erbij en laat op laag vuur nog 2 min. zachtjes doorkoken.
  5. Verwijder het vel van de paprika, snijd het vruchtvlees brunoise (in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter) en schep door de saus.
  6. Breng de saus op smaak met de suiker en Worcestershire sauce. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Laat afkoelen.
  8. Lekker bij een gegrilde hamburger, biefstuk of lamsvlees.



Tips

  • Kan makkelijk een dag eerder worden gemaakt, bewaar in de koelkast
  • Ook lekker op een zelfgemaakte hamburger

Kijk ook eens bij: