Recepten enzo

Home » Recepten » Spaanse stokbroodjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spaanse stokbroodjes


Lekker voorafje of tussendoortje of op tafel bij de tapas, spaanse stokbroodjes. Recepten en zo: Spaanse stokbroodjes

Algemeen


Ingredienten

  •   3 hardgekookte scharrelei(eren) ,  
  •   8 filets ansjovis , uitgelekt 
  •   halve pot rode paprika , gegrild in olie, uitgelekt 
  •   8 jumbo garnalen ,  
  •   24 sneetjes stokbrood ,  
  •   24 blaadjes rucola ,  
  •   200 gram koelverse aioli ,  
  •   4 plakjes serranoham , in de lengte doorgesneden 
  •   150 gram krabsalade , bakje 

Bereiding

  1. Pureer de paprika met de staafmixer, voeg de helft van de aioli toe en pureer nog nog kort.
  2. Besmeer 8 sneetjes stokbrood dun met de rest van aioli en beleg ze met plakjes ei en een anjovisfilet.
  3. Besneer 8 sneetjes met parika-aioli  en beleg met 3 blaadjes rucola en een garnaal.
  4. Beleg 8 sneetjes met een reep serranoham en een lepel krabsalade.
  5. Leg op een mooie schaal en serveer.




Kijk ook eens bij: