Recepten enzo

Home » Recepten » Vissjasliek

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Vissjasliek


Een lekkere, hollandse variant voor op de barbecue. Recepten en zo: Vissjasliek

Algemeen


Ingredienten

  •   amsterdamse ui(en) ,  
  •   olijfolie , om mee te bestrijken 
  •   1 dunne prei ,  
  •   100 gram gekookte mosselen ,  
  •   zaanse mosterd ,  
  •   8 plakjes katenspek ,  
  •   400 gram pangasiusfilet ,  

Benodigdheden

  • metalen spiesen


Bereiding

  1. Snijd de pangasiusfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi ze met zout en peper. Snijd het katenspek in de lengte doormidden en snijd de prei in stukjes van 2 cm.
  2. Rijg de pangasiusfilet, mosselen en prei om en om aan de spiesen. Rijg het katenspek zigzaggend mee. Bestrijk de sjaslieks dun met olie en bewaar ze op een schaal afgedekt in de koelkast.
  3. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten gaar; keer regelmatig.
  4. Serveer de sjaslieks met mosselsaus of Zaanse mosterd en Amsterdamse uien.



Tips

  • Je kunt de Amsterdamse uien ook mee grillen