Recepten enzo

Home » Ingredienten » Boerenkool

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ingredienten: Boerenkool


Recepten en zo Ingrediënten: Boerenkool Boerenkool is waarschijnlijk een van de eerste koolsoorten die in de cultuur is gebracht. De wilde voorganger van de boerenkool komt nog steeds voor langs de kust van West-Europa.
Mooie boerenkool heeft een heldergroene kleur en een brede kroesrand aan de bladeren. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Boerenkool is verkrijgbaar in de maanden september tot en met januari.
Bewaren
Boerenkool aan de struik is enkele dagen houdbaar in de koelkast of op een koele en droge plaats. Boerenkool is het beste te bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. De beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Voorverpakte en gesneden boerenkool is slechts 1-2 dagen in de groentelade van uw koelkast te bewaren.

Schoonmaken
Het schoonmaken van verse boerkool is eenvoudig: breek de bladeren van de steel en snijd dikke stelen van het blad af, was ze grondig. Rol de bladeren op om de beorenkool in reepjes te snijden, of kook in z´n geheel.
Boerenkool is goed in te vriezen, bij voorkeur in de maanden oktober en november. Blancheer de kool circa 3 minuten voordat het wordt ingevroren.

Toepassingen
Boerenkool wordt veelal gekookt geserveerd. Boerenkool kunt u echter ook zeer goed stomen. Bereid boerenkool op dezelfde manier als jonge bladgroenten of andere koolsoorten.

Voedingswaarden per 100 gram
Energie: 41 kcal
Eiwit: 4,0 gram
Koolhydraten: 4 gram
Vet: 1.0 gram
Vezels: 2,5 gram
Vitamine C: 100 mg


Kijk hier voor meer informatie over Koolsoorten

Recepten met Boerenkool<< 1 >> 

Recept van Boerenkool stamppot op Receptenenzo

Boerenkool stamppot

Hoe maak je dat ook al weer? Hollandse boerenkool, heerlijk op een koude winterdag.
Recept
 
Recept van Oosterse boerenkool op Receptenenzo

Oosterse boerenkool

Verrassende andere manier om eens boerenkool klaar te maken. Uit de wok. Net als spinazie slinkt boerenkool heel snel ...
Recept
<< 1 >>