Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.
Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.
Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.
De bekendste linzen zijn de bruine, groene en rode linzen. Ze worden veel gebruikt in de Marokkaanse, Indiase en Turkse keuken.Van de rode linzen is het velletje verwijder, deze hoeft ook niet te worden voorgeweekt.
Toepassing: In soepen en stoofgerechten met lams- of varkensvlees. Ook in Indiase bijgerechten in de vorm van puree.
Bereiding:Ongeveer 2 uur voorweken (hoeft niet). Koken: rode linzen 15 à 20 minuten, bruine en groene linzen 30 à 40 minuten.
Voedingswaarde:Energie: 270 kCalVet: 2 gramEiwit: 21 gramKoolhydraten: 43 gram