Recepten enzo

Home » Ingredienten » Linzen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ingredienten: Linzen


Recepten en zo Ingrediënten: Linzen Linzen zijn platte peulvruchten, in vorm vergelijkbaar met spliterwten.

De bekendste linzen zijn  de bruine, groene en rode linzen. Ze worden veel gebruikt in de Marokkaanse, Indiase en Turkse keuken.
Van de rode linzen is het velletje verwijder, deze hoeft ook niet te worden voorgeweekt.

Toepassing:
In soepen en stoofgerechten met lams- of varkensvlees. Ook in Indiase bijgerechten in de vorm van puree. 

Bereiding:
Ongeveer 2 uur voorweken (hoeft niet).
Koken: rode linzen 15 à 20 minuten, bruine en groene linzen 30 à 40 minuten.

Voedingswaarde:
Energie: 270 kCal
Vet: 2 gram
Eiwit: 21 gram
Koolhydraten: 43 gram



Kijk hier voor meer informatie over Peulvruchten

Recepten met Linzen



<< 1 >> 

Recept van Linzencurry op Receptenenzo

Linzencurry

Lekker pittig, typisch Indiaas vegetarisch recept. Deze Linzencurry is ook lekker snel klaar.
Recept
 
Recept van Linzensoep op Receptenenzo

Linzensoep

Snelle maaltijdsoep met linzen, en lekkere chorizoworst. ...
Recept
<< 1 >>