Recepten enzo

Home » Ingredienten » Witlof

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ingredienten: Witlof


Recepten en zo Ingrediënten: Witlof

Witlof (Nederland) of witloof (Vlaanderen) bladgroente die in het donker wordt geteeld. In het licht wordt namelijk bladgroen (chlorofyl) aangemaakt en dat kleurt het blad groen.

Vroeger werd de lof niet vaak gegeten, omdat het te bitter werd gevonden. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd.

Verkrijgbaar
Witlof is het hele jaar door verkrijgbaar.

Schoonmaken
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd het stronkje en de kern weg. Deze kern is hard en bitter.

Voedingswaarde

  • 10 kCal
  • Vet: 0 gram
  • Eiwit: 1 gram
  • Koolhydraten: 2 gram


Kijk hier voor meer informatie over Bladgroenten

Recepten met Witlof



<< 1 >> 

Recept van Tagliatelle met witlof op Receptenenzo

Tagliatelle met witlof

Een snel en makkelijk pastarecept met verrassend gebruik van witlof. Met de spekreepjes en creme fraiche is dit een ...
Recept
<< 1 >>