Recepten enzo

Home » Recepten » Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm


Verrassend soep recept met basilicum en pittige kerrie room. Eenvoudig en bijzonder, geschikt voor de feestdagen. Recepten en zo: Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 190
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Pasen , Soep , Voorgerecht

Ingredienten

  •   1 eetlepel olijfolie ,  
  •   3 in ringetjes gesneden lente-ui , of bosuitjes 
  •   200 gram aardappelen , geschild en in blokjes 
  •   7 dl kippenbouillon ,  
  •   2 eetlepels gehakte basilicum , of 2 theelepels gedroogd 
  •   2 eetlepels groene pesto ,  
  •   125 ml creme fraiche ,  
  •   1 theelepel currypasta , voorzichtig! naar smaak 
  •   100 gram zalm , in smalle reepjes 

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes en aardappelblokjes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  2. Voeg basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  3. Verwarm de ovengrill voor.
  4. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig.
  5. Schenk de soep in vier ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  6. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.



Tips

  • Vervang de gerookte zalm eens door gerookte kipfilet
  • In plaats van currypasta kunt u ook kerriepoeder gebruiken