Recepten enzo

Home » Recepten » Cannelloni met spinazie

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Cannelloni met spinazie


Typisch Ialiaans ovengerecht, in Nederlands misschien iets onbekender. Recepten en zo: Cannelloni met spinazie

Algemeen


Ingredienten

  •   600 gram verse spinazie ,  
  •   2 teentjes knoflook , in dunne plakjes 
  •   3 eetlepels olijfolie ,  
  •   10 gram geraspt parmazaanse kaas ,  
  •   1 citroen ,  
  •   250 gram verse lasagne vellen ,  
  •   2 bakjes ricotta , italiaanse kaas, 250 gram 

Benodigdheden

  • bakvorm
  • aluminiumfolie


Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook een halve minuut en voeg in gedeelten de spinazie toe. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de ricotta in een kom door de spinazie. Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Halveer de lasagnevellen en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel de rolletjes met 3 eetlepels water en bestrooi met de kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  5. Bak 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Verwijder de folie en bak nog 5 minuten goudbruin.