Recepten enzo

Home » Recepten » Champignons met salsa verde

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Champignons met salsa verde


Lekker spaans bijgerecht, heerlijk bij de tapas. Recepten en zo: Champignons met salsa verde

Algemeen


Ingredienten

  •   1 eetlepel citroensap ,  
  •   1 eetlepel citroensap , of wijnazijn 
  •   50 gram peterselie , mengen met andere verse kruiden als munt, basilicum 
  •   1 teentje geperste knoflook ,  
  •   2 teentjes geperste knoflook ,  
  •   halve theelepel chilipoeder , of gebruik paprikapoeder 
  •   4 eetlepels olijfolie ,  
  •   100 ml olijfolie ,  
  •   500 gram (reuze) champignons ,  
  •   1 theelepel mosterd ,  

Bereiding

  1. Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken.
  2. Maak intussen de salsa verde. Pureer hiervoor alle ingrediënten (groene kruiden, mosterd, 2 teentjes knoflook, citroensap) grof behalve de olijfolie. Klop de olie er in gedeelten door.
  3. Verwarm een grillpan of een ovengrill. Rooster de champignons circa 4 minuten.
  4. Serveer ze met de salsa verde erop.