Recepten enzo

Home » Recepten » Drie in de pan

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Drie in de pan


Echt oud hollands gerecht, drie in de pan, als tussendoortje of als warm nagerecht. Het heet drie in de pan, omdat je er 3 tegelijk in de koekenpan kon maken... Recepten en zo: Drie in de pan

Algemeen


Ingredienten

  •   200 gram zelfrijzend bakmeel ,  
  •   4 gram zout ,  
  •   2 dl melk ,  
  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   50 gram rozijnen ,  
  •   50 gram krenten ,  
  •   boter ,  
  •   suiker ,  
  •   kaneelpoeder ,  

Bereiding

  1. Meng het meel met het zout en maak een kuiltje in het midden.
  2. Schenk het grootste deel van de melk in het kuiltje en voeg het ei toe
  3. Roer van het middenuit en maak een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  4. Roer de gewassen en uitgelekte krenten en rozijnen door het beslag.
  5. Bak van het beslag in wat licht gebruinde of hete olie koekjes in de koekenpan. Laat ze langzaam gaar en lichtbruin worden. Keer de koekjes pas om als de bovenkant droog is.
  6. Serveer warm met suiker en kaneel.



Tips

  • Gebruik in plaats van de krenten en rozijnen 2 gesnipperde appels.

Kijk ook eens bij: