Recepten enzo

Home » Recepten » Echte boerenzuurkool

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Echte boerenzuurkool


Een echt ouderwet oma recept, een zuurkoolschotel uit de oven, zoals oma het vroeger maakte. Recepten en zo: Echte boerenzuurkool

Algemeen


Ingredienten

  •   boter ,  
  •   1 eetlepel bloem ,  
  •   1 gesnipperde ui(en) ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   2 theelepels paprikapoeder ,  
  •   1 glas rode wijn ,  
  •   1 laurierblaadje(s) ,  
  •   zilveruitjes ,  
  •   500 gram runderlappen ,  
  •   tijm ,  
  •   500 gram zuurkool ,  
  •   aardappelpuree ,  

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees en de gesnipperde ui in wat boter. Strooi het paprikapoeder erop en fruit dit even mee/ Voeg de bloem toe, roer goed en bak het mengsel tot de bloem goudkleurig is. Voeg de tijm, het laurierblaadje, de zilveruitjes en de rode wijn toe. Roer even en voeg eventueel wat water toe. Stoof het vlees op zacht vuur gaar.
  2. Kook intussen de zuurkool in 25 minuten gaaren maak de aardappelpuree.
  3. Vet een diepe ovenvaste schaal in met boter en vul de bodem met puree. Leg daarop een laag zuurkool en het vlees in de saus. Leg daarop weer een laag zuurkool en eindig met de puree. Maak een 'hekwerk' van kruiselings over elkaar liggende repen. Doe wat klontjes boter over de puree.
  4. Zet in de oven totdat de puree goudbruin is.



Tips

  • Kijk onderaan de pagina voor het recept van aardappelpuree
  • Of gebruik instant puree (niet zo lekker)

Kijk ook eens bij: