Recepten enzo

Home » Recepten » Gegrilde salade

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gegrilde salade


Een bijzondere salade met gegrilde groente, je bent gewoon weer op vakantie aan de Middellandse zee. Recepten en zo: Gegrilde salade

Algemeen


Ingredienten

  •   zout ,  
  •   2 pomodori tomaten ,  
  •   versgemalen peper ,  
  •   1 teentje knoflook ,  
  •   6 eetlepels olijfolie ,  
  •   2 eetlepels balsamicoazijn ,  
  •   6 takjes verse oregano ,  
  •   30 gram parmazaanse kaas ,  
  •   halve courgette ,  
  •   halve aubergine ,  
  •   75 gram rucola ,  

Benodigdheden

  • Grillpan


Bereiding

  1. Was 6 takjes verse oregano en hak de blaadjes
  2. Pel en pers 1 teentje knoflook
  3. Meng 6 eetlepels olijfolie met de oregano, de knoflook, zout en versgemalen peper
  4. Was 1 rode paprika, 2 pomodori tomaten, een 1/2 courgette en een 1/2 aubergine. Snij de groenten in de lengte in plakken
  5. Bestrijk de groenten met het oliemengsel en gril ze in een grillpan aan beide kanten. Laat de groenten iets afkoelen
  6. Roer 2 eetlepels balsamico azijn door de rest van het oliemengsel
  7. Was 75g rucola, verdeel deze met de gegrilde groenten op een schaal en schenk de dressing erover
  8. Schaaf van 30g parmezaanse kaas flinters en bestrooi de salade ermee.



Tips

  • Dit gerecht kun je ook warm eten, dan is het een lekkere ratatouille