Recepten enzo

Home » Recepten » Hete bliksem

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hete bliksem


Lekker oud-hollands stampot gerecht. Dit is een stampot die de kinderen ook heerlijk vinden. Dit is een lekker, ouderwets recept. Recepten en zo: Hete bliksem

Algemeen


Ingredienten

  •   1,5 kilo aardappelen ,  
  •   1,5 kilo zure appels ,  
  •   400 gram gerookte spek ,  
  •   peper ,  
  •   zout ,  

Bereiding

  1. Schil de aardappel, was ze en snijd ze in stukjes.
  2. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook het spek in water op een zacht vuur gaar (ca. 30 min).
  4. Zet de aardappelen op met zoveel water, dat ze half onderstaan. Voeg er de stukjes appel en de reuzel bij.
  5. Laat alles samen, op een zacht vuur, gaar koken (ca. 30 minuten).
  6. Stamp alles door elkaar.



Tips

  • Je kan ook wat keukenstroop toevoegen

Kijk ook eens bij: