Recepten enzo

Home » Recepten » Kapucijners met shoarma en abrikozen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Kapucijners met shoarma en abrikozen


Een snel en makkelijk recept met Hollandse kapucijners. Lekkere combinatie van zoet en kruidig. Recepten en zo: Kapucijners met shoarma en abrikozen

Algemeen


Ingredienten

  •   25 gram boter ,  
  •   1 ui(en) ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   1 pot kapucijners , uitlekgewicht 720 gram 
  •   5 stengels bleekselderij ,  
  •   200 gram shoarmavlees ,  
  •   1 theelepel bouillonpoeder ,  
  •   6 halve abrikozen , uit pot 

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan de boter. Bak het shoarmavlees in 5 minuten rondom bruin.
  2. Pel en snipper intussen de ui.
  3. Verwijder met een dunschiller de harde nerven verwijderen uit de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes.
  4. Schep de ui en bleekselderij door de shoarma en bak ongeveer 2 minuten mee.
  5. Schep de kapucijners, een halve liter water en bouillonpoeder erdoor.
  6. Laat als in 5 minuten door en door heet worden, af en toe roeren.
  7. Snijd de abrikozen in vieren en schep door de kapucijners en verwarm even mee.
  8. Breng op smaak met zout en peper.



Tips

  • Serveren met een volkorenbolletje.