Recepten enzo

Home » Recepten » Miniappeltaartje met pecannootjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Miniappeltaartje met pecannootjes


Lekker, eenvoudig te maken appeltaartje met tijm en pecannoten voor een wereldse smaak. Recepten en zo: Miniappeltaartje met pecannootjes

Algemeen


Ingredienten

  •   2 stevige appels , bijvoorbeeld, elstar of jonagold 
  •   6 plakken bladerdeeg , ontdooid, uit de diepvries 
  •   8 eetlepels stroop ,  
  •   3 takjes verse tijm ,  
  •   100 gram blanke rozijnen ,  
  •   80 gram grofgehakte pecannoten ,  

Benodigdheden

  • Ingevette muffinvorm met 12 holtes


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de appels snijdt in kleine blokjes. Ris de tijmblaadjes van detakjes.
  3. Schep in een kom de appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar.
  4. Hal;veer de deegplakjes. Bekleed elke holte in de muffinvorm met half plakje bladerdeeg. Schep het appelmengsel erin.
  5. Bak de taartjes in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  6. Laat de taartjes ca. 5 min. in de vorm afkoelen.
  7. Serveer lauwwarm of koud serveren. Lekker met vanilleroom.



Tips

  • Vervang de pecannoten door walnoten
  • Of gebruik peer met hazelnoten (2 stevige, rijpe handperen en 65 gram hazelnoten

Kijk ook eens bij: