Recepten enzo

Home » Recepten » Nasi Goreng met garnalen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Nasi Goreng met garnalen


Een snel gerecht voor een grote groep. Wel met een kant-en-klare kruidenmix... Recepten en zo: Nasi Goreng met garnalen

Algemeen


Ingredienten

  •   500 gram snelkookrijst ,  
  •   5 eetlepels zonnebloemolie ,  
  •   2 gesnipperde ui(en) ,  
  •   3 tenen knoflook ,  
  •   600 gram nasivlees ,  
  •   50 ml ketjap manis ,  
  •   300 gram gesneden spitskool ,  
  •   2 zakjes nasimix ,  
  •   4 scharrelei(eren) ,  
  •   1 eetlepel sambal badjak ,  
  •   3 eetlepels fijngesneden bladselderij ,  
  •   250 gram roze garnalen ,  

Benodigdheden

  • Wok


Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Schenk de ketjap in de wok en warm 1 minuut mee. Schep de spitskool erdoor.
  3. Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 minuten door; schep regelmatig om.
  4. Klop intussen de eieren los met een scheutje water, zout en peper. Bak van het eimengsel en de rest van de olie 2 omeletten. Laat ze op een bord glijden, rol ze op en snijd ze in reepjes.
  5. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Bak de rijst al omscheppend in 5 minuten goed warm en krokant.
  6. Neem de wok van het vuur en schep er de bladselderij met de garnalen en de omeletreepjes door.

Varianten:
Met vis: Vervang het vlees door stevige visfilet zoals tilapia- of pangasiusfilet. Vervang de helft van de garnalen door 150 g surimisticks in kleine blokjes. Voeg aan de omelet 2 eetlepels gesneden dille toe en garneer met partjes lime.

Vegetarisch: Vervang het vlees door pittig gekruide tofuroerbakreepjes of vegetarische Quornstukjes. Of maak veganasi met extra veel groenten: neem behalve spitskool ook broccoliroosjes, rode paprika en doperwten. Laat de garnalen achterwege en neem een handje ongezouten cashew- of pistachenoten. Geef er pindasaus bij.




Tips

  • Lekker met zoetzure komkommersalade, kroepoek en gefruite uitjes.