Recepten enzo

Home » Recepten » Stamppot bladspinazie met rookworst

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Stamppot bladspinazie met rookworst


Lekker hollandse stamppot variant met spinazie, paprika en rookworst. Recepten en zo: Stamppot bladspinazie met rookworst

Algemeen


Ingredienten

  •   900 gram spinazie , diepvries bladspinazie 
  •   1,5 kg aardappelen ,  
  •   2 ui(en) ,  
  •   150 gram blokjes ontbijtspek ,  
  •   1 bakje roomkaas ,  
  •   2 rode paprika ,  
  •   1 rookworst ,  

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een laagje water met een snufje zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de rookworst klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Verwarm de spinazie.
  4. Verhit de olie en bak de spekblokjes hierin uit. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van de paprika in blokjes.
  5. Bak de ui en de paprika 4 minuten met de spekblokjes mee.
  6. Giet de aardappelen af. Opschudden, fijnstampen en mengen met ontbijtspekmengsel, de spinazie en de roomkaas.
  7. Serveer de stamppot op borden met daarop een heerlijk stuk rookworst.




Kijk ook eens bij: