Recepten enzo

Home » Recepten » Tilapia in rozemarijnmarinade

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Tilapia in rozemarijnmarinade


Bijzonder barbecue gerecht met tilapia filets. Heerlijk! Recepten en zo: Tilapia in rozemarijnmarinade

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 minuten + 30 min marineren + 10 min grillen
  • Van: Barbecueboek
  • kCal: 190
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Barbecue , Vis , Zomer

Ingredienten

  •   2 teentjes knoflook , gepeld 
  •   2 takjes rozemarijn , geritst 
  •   4 eetlepels olijfolie ,  
  •   1 eetlepel balsamicoazijn ,  
  •   4 stukken tilapiafilet ,  
  •   4 plakken parmaham ,  

Benodigdheden

  • 8 cocktailprikkers


Bereiding

  1. Wrijf in een vijzel de knoflook, rozemarijnnaaldjes, zout en peper fijn. Voeg tijdens het wrijven de olie en azijn drupppelsgewijs toe. (je kunt de ingredienten ook fijn hakken en in een kommetje doen).
  2. Bestrijk de tilapiafilet met de marinade en laat het afgedekt ongeveer een half uur marineren op kamer temperatuur. Keer de filet af en toe een keer om.
  3. Neem de tilapiafilet uit de marinade en laat even uitlekken. Leg het daarna midden op de ham en bestrooi met wat peper. Vouw de ham dicht en zet vast met cocktailprikkers.
  4. Leg de pakketjes op een goed ingevet rooster en gril aan iedere kant ongeveer 4 minuten tot de ham krokant is en de vis gaar.



Tips

  • Week de cocktailprikkers even