Recepten enzo

Home » Recepten » Tomaten-olijvenchutney

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Tomaten-olijvenchutney


Lekker bij kip, vlees, vis en gegrilde groente. Ook heel lekker als je tapas maakt. Recepten en zo: Tomaten-olijvenchutney

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels suiker ,  
  •   zout ,  
  •   gedroogde tomaten , op olie, in stukjes 
  •   peper ,  
  •   4 teentjes knoflook , ongepeld 
  •   2 takjes rozemarijn ,  
  •   4 eetlepels olijfolie ,  
  •   2 takjes tijm ,  
  •   12 zwarte olijven , zonder pit, in plakjes 
  •   750 gram trostomaten , gehalveerd 

Benodigdheden

  • glazen pot met deksel
  • lage ovenschaal


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten met de snijkant boven naast elkaar in de ovenschaal of braadslede. Leg de teentjes knoflook, plakken citroen en kruiden ertussen.
  2. Strooi er suiker, zout en peper over. Druppel de olie erover.
  3. Rooster de tomaten 40-45 minuten in het midden van de oven.
  4. Verwijder de kruidentakjes.
  5. Pureer de helft van de tomaten met de gepelde knoflook grof. Snijd de rest van de tomaten (verwijder de losse schillen) iets kleiner.
  6. Meng ze door de gepureerde tomaten met de gedroogde tomaten en olijven.
  7. Schep de chutney in de glazen pot.