Recepten enzo

Home » Recepten » Zoetzure visfilets

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Zoetzure visfilets


Lekker visgerecht uit de wok, zoetzure visfilets. Recepten en zo: Zoetzure visfilets

Algemeen


Ingredienten

  •   350 gram visfilets , kabeljauw, schol of tongschar 
  •   1 kleine ui(en) ,  
  •   halve groene paprika ,  
  •   halve rode paprika ,  
  •   6 plakjes wortel ,  
  •   2 kleine tomaten ,  
  •   sojasaus ,  
  •   azijn ,  
  •   pale medium dry sherry ,  
  •   suiker ,  
  •   bloem ,  
  •   2 eetlepels maizena , met 2 eetlepels water voor het bindpapje 

Bereiding

  1. Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2x3 cm en haal ze door de bloem.
  2. Maak een sausje van 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sherry en 2 eetlepels suiker.
  3. Snijd de ui, paprika, wortel en tomaatjes in gelijke stukken.
  4. Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de stukjes vis voorzichtig dicht tot ze goudbruin zijn.. Haal ze met de schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Giet de olie uit de wok en bewaar voor later gbruik.
  6. Doe 2 eetlepels olie in de wok en verhit opnieuw. Roerbak de groente 1 minuut. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Roer wat van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt.
  7. Voeg dan de vis toe en meng alles voorzichtig door elkaar.



Tips

  • Lekker met rijst

Kijk ook eens bij: