Recepten enzo

Home » Recepten » Bloemkoolcurry met naanbrood

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Bloemkoolcurry met naanbrood


Een lekkere, vegetarische variant van de Hollandse bloemkool, met een indiaas tintje. Recepten en zo: Bloemkoolcurry met naanbrood

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels olie ,  
  •   15 gram verse peterselie ,  
  •   1 eetlepel kerrie ,  
  •   1 bloemkool ,  
  •   375 gram tofu , 1 bakje 
  •   1 pot korma , indiase curry, 400 ml 
  •   1 pak naanbrood , 280 gram, koriander/knoflook 

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in in roosjes. Snijd de tofu in blokjes en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper .
  2. Verhit de olie in hapjespan. Bak hierin tofublokjes op matig vuur ca. 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes, korma en 100 ml water toe en laat 15 min. sudderen.
  3. Verwarm intussen brood volgens aanwijzingen op verpakking. Knip de peterselie fijn.
  4. Schep de indiase curryschotel in 4 kommen en garneer met peterselie. Serveer met het brood.