Recepten enzo

Home » Recepten » Garnalen-ananassoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Garnalen-ananassoep


Een heerlijke aziatische soep, kruidig en zoet door de ananas. Recepten en zo: Garnalen-ananassoep

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels olie ,  
  •   2 kleine, rode ui(en) ,  
  •   1 eetlepel fijngeknipte bieslook ,  
  •   2 teentjes knoflook ,  
  •   0,5 theelepel geraspte, verse gember ,  
  •   1 eetlepel fijngehakte koriander , of peterselie 
  •   3 schijven ananas ,  
  •   12 grote garnalen , gepeld en gekook7 
  •   100 gram tofu ,  
  •   2 eetlepels thaise vissaus , (nam pla) 

Bereiding

  1. Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.
  3. Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookknijper boven de ui uit. Voeg de gember toe. Roer ui, knoflook en gember door elkaar.
  4. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Roer de blokjes tofu, stukjes ananas, vissaus en ten slotte de koriander en garnalen door de hete soep. Laat de soep niet meer koken.
  5. Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen terecht komen. Strooi er bieslook overheen.