Recepten enzo

Home » Recepten » Gebakken rijst Yang zhou

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gebakken rijst Yang zhou


Lekker chinees bijgerecht met garnalen. Recepten en zo: Gebakken rijst Yang zhou

Algemeen


Ingredienten

  •   2 scharrelei(eren) ,  
  •   olie ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   60 gram ham ,  
  •   1 teen knoflook ,  
  •   sojasaus ,  
  •   2 lente-ui , of een stukje prei 
  •   100 gram hollandse of noorse garnalen ,  
  •   sesamolie ,  
  •   75 gram diepvries doperwten ,  
  •   400 gram gekookte rijst ,  

Benodigdheden

  • wok


Bereiding

  1. Snijd de ham en lente-uien in stukjes ter grootte van een doperwt. Sla de knoflookteen plat en verwijder het velletje.
  2. Klop de eieren met peper en zout los.
  3. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en verwijder deze. Voeg de eieren toe, wacht 3 tellen en roer tot het stolt. Voeg al roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de rijst tot het heet is. Meng er dan de ham, garnalen, lente-uien en doperwten toe.
  4. Roer er tenslotte 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snufje peper door. 




Kijk ook eens bij: