Recepten enzo

Home » Recepten » Insalata Caprese (salade uit Capri)

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Insalata Caprese (salade uit Capri)


Een variant op het doorgaans saaie insalata Caprese. Normaal gesproken keurige plakjes mozzerella en tomaat. Dit is een variant die er een stuk gezelliger uitziet. Recepten en zo: Insalata Caprese (salade uit Capri)

Algemeen


Ingredienten

  •   zout ,  
  •   2 handen rijpe tomaten , verschillende soorten door elkaar 
  •   peper ,  
  •   extra vierge olijfolie ,  
  •   4 bollen mozzerella , van 150 gram elk 
  •   1 lente-ui , het witte deel 
  •   kruidenazijn ,  
  •   handvol basilicum , verse 

Benodigdheden

  • Vijzel


Bereiding

Maak de dressing:

  1. Hak de basilicumblaadjes grof en wrijf (in een vijzel) ze fijn met een flinke snuf zout.
  2. Roer er een scheutje olijfolie door

Nu de rest:

  1. Scheur de mozzerella voorzichtig in stukjes en leg die op een grote serveerschaal.
  2. Hak de tomaten in grove stukken en maak ze in een kom aan met in heel dunne plakjes gesneden lente-ui, wat olijfolie, een klein beetje kruidenazijn en wat peper en zout.
  3. Leg de stukken tomaat op en tussen de stukjes mozzerella en besprenkeli de dressing erover.
  4. Bestrooi de salade met nog wat basilicumblaadjes en serveer.




Kijk ook eens bij: