Recepten enzo

Home » Recepten » Linzencurry

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Linzencurry


Lekker pittig, typisch Indiaas vegetarisch recept. Deze Linzencurry is ook lekker snel klaar. Recepten en zo: Linzencurry

Algemeen


Ingredienten

  •   2 blikjes linzen , à 400 gram 
  •   3 trostomaten ,  
  •   2 eetlepels zonnebloemolie ,  
  •   500 gram roerbakmix ,  
  •   1,5 eetlepels indiase kerriepasta tandoori ,  
  •   30 gram santen ,  
  •   2 pakken naanbrood , à 280 gram 

Bereiding

  1. Laat de linzen uitlekken in zeef.
  2. Was de tomaten en snijd ze in partjes.
  3. Verhit in de wok of braadpan olie en roerbak de roerbakmix ca. 3 minuten. Voeg de tandooripasta toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de linzen en tomaten toe en kook ca. 5 minuten zachtjes.
  4. Voeg de santen en 1/2 dl water toe en verwarm nog ca. 1 minuut.
  5. Verwarm intussen het naanbrood volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Serveer de curry met het naanbrood.




Kijk ook eens bij: