Recepten enzo

Home » Recepten » Paksoi stamppot met kerriejus

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Paksoi stamppot met kerriejus


Lekkere, verrassende stamppot die je ook heel goed zomers kan eten. De kerriejus geeft het een lekker oosters tintje Recepten en zo: Paksoi stamppot met kerriejus

Algemeen


Ingredienten

  •   scheutje ketjap manis ,  
  •   25 gram boter ,  
  •   20 gram boter ,  
  •   1 kilo kruimige aardappelen ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   1 teentje knoflook ,  
  •   1 sjalot(ten) ,  
  •   1 dl melk ,  
  •   1 theelepel kerrie ,  
  •   400 gram paksoi ,  

Bereiding

  1. Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.
  2. Was intussen de paksoi en snijd de uiteinden van de stelen. Snijd de bladeren in reepjes en de steel in stukjes.
  3. Maak de kerriejus:
    - Pel en snipper het sjalotje en knoflookteentje
    - Laat de boter smelten
    - Fruit de ui en de knoflook met het kerriepoeder en wat ketjap ongeveer 5 minuten.
    - Verwarm 5 eetlepels water en roer erdoor.
  4. Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.
  5. Zet de pan op een middelhoog vuur, en schep de fijngesneden paksoi er deel voor deel door. Als het wat te droog is kun je wat kookvocht toevoegen.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Serveerde jus apart.



Tips

  • Lekker met sausijsjes, slavinken of karbonades