Recepten enzo

Home » Recepten » Schnitzel met citroenbotersaus

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Schnitzel met citroenbotersaus


Lekker makkelijk en smakelijk recept. Schniztel met gekruide aardappelpartjes uit de oven, met een frissen citroenbotersaus. Recepten en zo: Schnitzel met citroenbotersaus

Algemeen


Ingredienten

  •   50 gram koude boter ,  
  •   2 eetlepels bloem ,  
  •   450 gram partjes aardappelen , kant-en-klaar  
  •   1 eetlepel peterselie , gehakte 
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   2 teentjes knoflook ,  
  •   3 eetlepels olijfolie ,  
  •   1 a 2 theelepels paprikapoeder ,  
  •   4 ongepaneerde schnitzel ,  
  •   schijfjes citroen , voor de garnering 
  •   halve citroen , rasp en sap 

Bereiding

  1. Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of vleeshamer en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  3. Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten.
  5. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen.
  6. Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie.
  7. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.