Recepten enzo

Home » Recepten » Spitskool stamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spitskool stamppot


Lekker wintersgerecht, stammpot van spitskool met kaas en tomaat als lekkere extra variatie Recepten en zo: Spitskool stamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kg aardappelen ,  
  •   2 ui(en) ,  
  •   zout ,  
  •   6 gedroogde tomaten , uit potje 
  •   peper ,  
  •   4 eetlepels olijfolie ,  
  •   75 gram oude, gemalen kaas ,  
  •   1 rookworst , 275 gram 
  •   400 gram gesneden spitskool ,  

Benodigdheden

  • Wok


Bereiding

  1. Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Verhit in een wok of hapjespan de olie. Roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg aan het koolmengsel 100 ml water toe en laat het geheel 3 min. zachtjes koken.
  4. Snijd de tomaten in reepjes.
  5. Verwarm de rook volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de rookworst in plakjes.
  6. Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.
  7. Meng de kaas, tomaatreepjes en koolmengsel door aardappelpuree.
  8. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot garneren met plakjes worst.



Tips

  • Je kunt hier een snel gerecht van maken door zakjes puree te gebruiken