Recepten enzo

Home » Recepten » Worstenbroodjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Worstenbroodjes


Lekker worstenbroodje recept. Lekker als tussendoortje, maar ook erg geschikt voor pakjesavond van Sinterklaas. Recepten en zo: Worstenbroodjes

Algemeen


Ingredienten

  •   2 scharrelei(eren) ,  
  •   bloem ,  
  •   halve theelepels nootmuskaat ,  
  •   flinke mespunt gemalen kruidnagels ,  
  •   400 gram half-om-half gehakt ,  
  •   1 eetlepel grove mosterd ,  
  •   2 eetlepels paneermeel ,  
  •   1 pak meel , mix voor witbrood 

Benodigdheden

  • huishoudfolie
  • bakpapier
  • deegroller


Bereiding

  1. Bereid het witbrooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het met huishoudfolie afgedekt rijzen.
  2. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de nootmuskaat, de kruidnagel, de mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg als het gehakt te vochtig is nog wat paneermeel toe. Maak 12 worstjes van 15 centimeter.
  3. Kneed het deeg goed en verdeel het in 12 porties. Rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek van ca. 12 x 15 cm.
  4. Rol in iedere rechthoek in de lengte een worstje en druk het deeg stevig dicht. Laat de broodjes 15 minuten met de naad naar beneden onder een theedoek rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kluts het andere ei.
  6. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  7. Bak de worstenbroodjes in 25 minuten gaar en lichtbruin.
  8. Serveer lauwwarm.




Kijk ook eens bij: