Recepten enzo

Home » Recepten » Zalm met pittige kokossaus (gourmet)

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Zalm met pittige kokossaus (gourmet)


Lekker gourmet recept met zalm, kokossaus en koriander. Lekker verrassend en pittig. Recepten en zo: Zalm met pittige kokossaus (gourmet)

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Lange tafels
  • kCal:
  • Aantal personen: 8 personen
  • Gevonden in:
    Bakken , Gourmetten , Vis

Ingredienten

  •   olie ,  
  •   1 teentje geperst knoflook ,  
  •   3 cm verse gember , geschild en geraspt 
  •   half bakje verse koriander , a 15 gram, grof gehakt 
  •   1 sap van limoen ,  
  •   200 ml kokosmelk ,  
  •   1 rode peper , zaadjes verwijderd en gehakt 
  •   400 gram zalm , filet 
  •   2 eetlepels thaise vissaus ,  

Bereiding

  1. Schenk de kokosmelk in een kannetje en roer de knoflook, vissaus, gember, rode peper en limoensap erdoor. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de blokjes zalm en de verse kroiander op tafel en zet de kokossaus erbij.
  3. Verhit in het pannetje een beetje olie en bak de blokjes zalm 2-3 minuten. Schenk er wat kokossaus bij en laat nog even sudderen.
    Stooi er nog wat koriander over.




Kijk ook eens bij: