Recepten enzo

Home » Recepten » Broccolisoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Broccolisoep


Heel snel op tafel, de broccolisoep van Gordon Ramsay. Snel en gezond. Recepten en zo: Broccolisoep

Algemeen


Ingredienten

  •   extra vierge olijfolie ,  
  •   50 gram lichtgeroosterde amandelschaafsel ,  
  •   1 kg broccoli , in roosjes 
  •   800 ml groentebouillon ,  
  •   4 plakken zachte geitenkaas , of 4 geitenkaasjes 

Benodigdheden

  • Blender


Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is.
  2. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur.
  3. Schenk de puree in de pan. Warm de soep op en verdun hem zo nodig.
  4. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.




Kijk ook eens bij: