Recepten enzo

Home » Recepten » Macaroni met bloemkoolroosjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Macaroni met bloemkoolroosjes


Lekker vegetarisch macaroni menu met kaas en bloemkool. Recepten en zo: Macaroni met bloemkoolroosjes

Algemeen


Ingredienten

  •   350 gram macaroni , grande 
  •   600 gram bloemkool , roosjes 
  •   2 eetlepels olijfolie ,  
  •   2 tenen geperste knoflook ,  
  •   125 ml creme fraiche ,  
  •   1 eetlepel verse, fijngesneden basilicum ,  
  •   175 gram geraspte, oude kaas ,  

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar en giet hem af.
  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 minuten.
  • Giet de bloemkool af en laat de groente goed uitlekken.
  • Verhit in een wok de olijfolie. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 minuten knapperig gaar. Voeg de knoflook met de creme fraiche, het basilicum en zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Schep de pasta in 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.



Tips

  • Gebruik broccoliroosjes in plaats van bloemkool