Recepten enzo

Home » Recepten » Hartige taart met bloemkool en broccoli

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hartige taart met bloemkool en broccoli


Leuk gerecht om bloemkool en broccoli een keer op een andere manier te maken. Recepten en zo: Hartige taart met bloemkool en broccoli

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oven
  • Van: Super de Boer
  • kCal: 395
  • Aantal personen: 6 personen
  • Gevonden in:
    Hoofdgerecht , Oven , Vegetarisch

Ingredienten

  •   6 plakjes kant en klaar deeg , voor hartige taart 
  •   250 gram roosjes bloemkool ,  
  •   250 gram roosjes broccoli ,  
  •   3 sjalot(ten) ,  
  •   50 gram walnoten ,  
  •   75 gram geraspte kaas ,  
  •   3 scharrelei(eren) ,  
  •   200 ml slagroom ,  
  •   zout ,  
  •   cayennepeper , naar smaak 

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C).
  2. Kook de roosjes in kokend water ca. 4 min. halfgaar en spoel ze koud. Snipper de sjalotjes. Hak de walnoten grof.
  3. Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli, bloemkool, sjalot en kaas erover.
  4. Klop de eieren los met de slankroom en breng op smaak met zout en cayennepeper. Schenk het mengsel over de taartvulling.
  5. Laat de taart midden in de oven in ca. 40 min. gaar worden.



Tips

  • Dek hem af met aluminiumfolie als hij te bruin dreigt te worden
  • serveer met een groene salade en tomaat

Kijk ook eens bij: