Lamskebab met paddestoelen
Bijzonder gerecht van lamsvlees en paddestoelen, bereid in de oven, maar je zou het ook op een rustig vuur op de barbecue kunnen maken
|
|
|
|
Ingredienten
-
citroensap
, van één citroen
|
-
zout
, uit de molen
|
-
peper
, uit de molen
|
-
1 teen
knoflook
,
|
-
700 gram
lamsvlees
,
|
-
flinke hand vol verse
oregano
,
|
-
geraspte
citroenschil
, van 1 citroen
|
-
8 middelgrote
eekhoorntjesbrood
,
|
Bereiding
Voorbereiden:
Sla de lappen vlees tussen twee stukken plasticfolie plat met een zwaar, plat object. Het vlees wordt op deze manier malser, groter en dunner. Snij het in 12 repen van ongeveer een halve cm dik, 5 cm breed.
- Stamp de oregano fijn in een vijzel. Doe de knoflook erbij en stamp alles tot een pasta.
- Roer de citroensap en twee keer zoveel olijfolie er door heen. Meng er zout en peper doorheen.
- Kwast het vlees met de kruidige olie in en bestrooi met citroenschil.
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Rol de lapjes vlees op totdat je rolletjes krijgt die ongeveer 5 cm lang zijn en de dikte van een cm of 2.
- Prik eerst een stuk paddestoel aan de prikker en daarna om en om het vlees en de paddestoel (3 stukjes van elk op een prikker).
- Leg de spiesjes op een bakplaat en besprenkel met nog wat olijfolie.
- Bak 7 minuten in de oven of 3,5 minuut per kant op de barbecue.
Tips
- Gebruik kastanjechampignons in plaats van eekhoorntjesbrood
- Je kan dit gerecht ook met varkensvlees of kip maken